STEO JO 15-1 Info

Selectie 2018/2019 STEO JO 15 

Chiel Offringa Pim Bult
Guus Bosch Ron Schinkel
Rik Arends Tim Kooistra
Sander Hofman Lucas Jut
Tomas Reker Deen Smits
Mathijs Kruithof Leon Smit
Sil Spits  

Laat de trainer  zo spoedig mogelijk weten als je niet kunt trainen of spelen!!

Begeleiding: Corne Reker  
  Peter Kooistra  
  Peter Bult  

Trainingen :

Donderdag 18.00-19.00 Jochem Wieringa sportpark Stedum
Dinsdag 18.00-19.00 Peter Kooistra + Peter Bult sportpark Ten Post


 

 

 

  • Home
  • Teams
  • STEO JO15-1

C1 wint topper van Warffum C1

C1 in de topper met 2-1 gewonnen van Warffum. Kampioenschap komt nu wel dichtbij! Goals van marijn en sybren

C1 wint van Heracliden C2

C1 op inzet langs de heracliden C2. Het veld, de wind en 5 spelers van Hercaclide C1 maakte het een lastige wedstrijd. Dankzij 2 doelpunten van jop en 2 van sybren een 2-4 overwinning.

STEO C1 haalt punt uit enerverende wedstrijd

Na de gemakkelijke (2ehelft van het seizoen) start in Ten Post, die een 12 – 0  overwinning op De Heracliden C2 opleverde, is het vandaag aantreden tegen een onbekende tegenstander: Warffum C1. Aangezien de thuiswedstrijd van STEO vorige week als enige wedstrijd in deze poule is doorgegaan, is er helemaal niets over de sterkte van dit team bekend.

Warffum start met de wind in de rug, keeper Jeroen draagt een pet tegen het felle licht van een heerlijk stralend voorjaarszonnetje. Het team kan verder gelukkig een beroep op Gideon en Tim, terwijl Wouter voor het eerst sinds tijden weer aanwezig is. Na een rommelig begin, met veel foutieve passes, slaat de balans in het voordeel van de gastheren door. Ze zijn wat sterker in de duels en creëren de meeste kansen. Toch komt STEO door goalgetter Sybren op voorsprong rond de 20eminuut. Hij zwoegt en zuigt en trekt in de verdediging van de Warffumers en is uiteindelijk sneller bij de bal voor het laatste zetje. Vlak voor rust krijgt Marijn nog een dot van een kans op aangeven van Sybren, maar hij krijgt de pantoffel niet goed tegen de bal, naast. In de daarop volgende aanval maait Ian volledig over de bal in het eigen strafschopgebied, valt en neemt in zijn val een tegenstander mee, die nog kans heeft om de bal te raken: penalty! Jeroen kiest een hoek, maar helaas de verkeerde: 1 – 1, en dat is ook de ruststand.

Verliezen hoeft niet hier, maar het blijft oppassen met de fysiek sterke tegenstander. Onze mannen laten zich de tweede helft meer gelden, vooral Erik is aldoor zijn tegenstander in de mooie duels net voor. Na zo’n 10 minuten spelen passt Ian op Gideon, die teruglegt op Marijn. Uit diens voorzet maakt Sybren de 1 – 2. STEO is, nu met de wind in de rug, duidelijk de sterkere partij, en krijgt ook diverse kansen om de score uit te breiden. Gideon mist op aangeven van Marijn een dot van kans, raakt een keer de lat en ziet een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Helaas voor STEO is de verdediging een keer niet attent, en uit een spaarzame aanval van Warffum weten ze te scoren, 2 – 2. STEO krijgt daarna ook nog leuke kansjes, maar schoten van Jop, Marijn en Sybren missen kracht, richting of worden geblokt. Ook Robin krijgt nog een schietkans, maar ook hier ontbreekt het juiste venijn. Al met al een zeer aantrekkelijke wedstrijd, met over de gehele wedstrijd bezien een terechte uitslag.

 

STEO C met 2-0 onderuit in derby tegen Middelstum.

Waar het de hele week hard waaide en regende, scheen op zaterdagmorgen 4 april in Middelstum een waterig zonnetje, weinig wind en met een graad of  10 dus lekker voetbalweer.

Vanaf de aftrap was Middelstum de bovenliggende partij en scoorde al na 5 minuten na een goede combinatie over links waardoor men  simpel scoorde .
De schuiver in de rechter benedenhoek was voor Florian niet houdbaar. Middelstum, vaker in balbezit en heersend op het middenveld, creëerde weinig kansen en daardoor bleven we nog lang in de wedstrijd en als Middelstum al eens
doorbrak stond Forian zijn mannetje en wiste enkele keren zijn doel goed schoon te houden. Aan de andere kant kregen we ook zelf kansen. Het was jammer dat Jaimy zijn vizier niet op scherp stond, want hij kwam alleen al voor de rust 2 keer alleen voor de Middelstumer keeper, maar wist beide keren niet te scoren. Middelstum bleef het betere van het spel houden, maar wist voor de rust niet meer te scoren. 
Ruststand dus  1-0 en zaten we nog volledig in de wedsdtrijd.

In de 2e helft vertoonden onze jongens een hogere inzet, maar de combinatie's liepen niet ! Veel slechte passes en te weinig beweging maakte het voor het middenveld en de verdedigers van Middelstum wel erg gemakkelijk om de bal terug te veroveren. Qua kansen ontwikkelde zich een echte wedstrijd, maar zowel Middelstum als STEO gingen slecht met de kansen om. Waar bij STEO Florian uitblonk en enkele malen de Middelstummers het scoren belette, gingen we aan de andere kant slordig met onze kansen om. Zo kwam Jaimy er weer alleen door , maar schoot recht op de keeper af. Robin haalde vernietigend uit, maar raakte slechts de lat en Jaimy  werd het scoren nog een keer  belet door de keeper , die daarbij wel een overtreding maakte. Dit had wel een penalty kunnen zijn, maar de scheidsrechter was een andere mening toegedaan.Tien minuten voor tijd, wist Middelstum toch nog een keer te scoren uit een snelle aanval en was de schuiver in de hoek te machtig voor Florian. 2-0 !! Thomas kreeg nog een tijdstraf omdat hij volgens de scheids niet snel genoeg afstand nam bij een vrije trap, maar dat had verder geen invloed op de wedstrijd.

Uiteindelijk werd deze wedstrijd dus verloren. Maar met een betere concentratie, motivatie en de wil om te winnen was er meer mogelijk geweest. Verder is het makkelijk om kritiek te hebben op je medespelers, maar het is beter om eerst zelf in de spiegel te kijken en/of de hand in eigen boezem steken.
We zullen gewoon beter als een team moeten functioneren, dus voor elkaar, doorelkaar en met elkaar !!!

Oefenwedstrijd TEO C - WEO C 14-2-2015

De C-ers hebben vandaag een oefenwedstrijd gespeeld tegen WEO C. De wedstrijd ging nipt verloren, de uitslag was 2-3! Foto's zijn te vinden in het menu FotoAlbums. Hieronder weer een kleine selectie.

De website van de SJOSTEO maakt gebruik van enkele cookies, uitsluitend voor het goed functioneren van pagina! Door het gebruik van de site of het sluiten van deze melding gaat u hiermee akkoord.