Koude, mar mooie voetbaldag voor de SJO STEO

Als je om ca. 7 uur wakker wordt om aan de slag te gaan als ochtendcoördinator en jeugdleider en op je mobiel zie je dat het buiten -3 is, dan draai je je het liefst nog even om. Voorzichtig de gordijnen open want misschien heeft de digitale techniek ongelijk. Helaas, het gras en de bomen zijn wit. Het vriest daadwerkelijk.  Opstaan dus!

Het is even voor 8 nog stil op straat, er fiets een verdwaalde voetballer over straat en de eerste chauffeurs van de andere voetbalteams verzamelen zich op de parkeerplaats. Eerst het veld maar even 'beoordelen' met de ogen van een consul. Niet onaardig, wel mooi wit maar zeker bespeelbaar. Koffiezetten, vlaggen ophangen, hoekvlaggen plaatsen, computer opstarten en we kunnen bijna los. Een tegenvaller achter op het veld, de mollen zijn weer actief. Onze 'blinde' vrienden hebben niet stilgezeten. Her en der hebben de mollenbulten als puisten op het gezicht van een jonge puber het egaal strakke hoofdveld in Stedum aangetast. Maar snel even 'uitknijpen' en glad strijken.

Ondertussen druppelen de meiden van MO13 uit Ten Post en Stedum binnen. Ook de gasten uit Appingedam (DVC) arriveren. "Koud he, ja koud". Gelukkig brandt de verwarming in de kantine waar het al lekker naar koffie (met dank aan Alma) ruikt. Ook de kleedkamers en bestuurskamer zijn al lekker warm. De zin om je neus buiten de deur te steken neemt hierdoor wel af.

Na een korte warming-up begint de wedstrijd STEO MO13 - DVC MO13, het is nog steeds -2. De in een lange broek met handschoenen getooide scheids Jeroen fluit om exact 9 uur voor het begin van 2 x 30 minuten bibberen. Het spel van de Meiden uit Ten Post en Stedum is de 1e helft gelukkig hartverwarmend. Met vele dik ingepakte ouders, vrienden en overige belangstellenden langs de lijn en op de tribune 'swingt' het team, via mooi aanvallen en prima goals, naar een 5-0 ruststand. In de 2e helft wordt goed gevoetbald en gecombineerd, maar effectief is het niet. DVC scoort nog een mooi doelpunt waardoor de eindstand 5-1 wordt. Danielle Zwolsman heeft deze de eer om het verslag te maken. Hierin leest u de details. Uit Sauwerd komt - in de loop van de middag - goed bericht, Bedum heeft gewonnen van SIOS. Hiermee is er nog een heel klein kansje op het najaarskampioenschap.

Om 10.30 uur mogen de meiden van MO17 het opnemen tegen het uit Oostwold (nabij Scheemda) komende VVS. Het veld is ontdaan van haar witte vacht en op een goed bespeelbaar groene veld maken de meiden, o.l.v. in het zwart gestoken scheids Jochem, er een spannende wedstrijd van. Bij rust 0-0, met enige kansjes over en weer. Ook pech want Marissa valt, net als een speelster van VVS, uit met een enkelblessure. In de warme kantine volgt ze de verrichtingen van haar team in de 2e helft. In de 2e helft wordt de overwinning veilig gesteld. Met vlagen zeer goed samenspel ("het kan altijd beter" aldus een tevreden leider Martin) wordt er met 4-0 gewonnen. Ilse en Catharina treffen beide 2 x doel, maar natuurlijk een prima teamprestatie van de meiden. Volgende week weer thuis, dan tegen VVSV'09, een iets sterkere tegenstander.

In Ten Post is slechts 1 wedstrijd. De JO17 speelt tegen WWC (geen SJO, maar een samenwerking tussen WEO en Wagenborgen op teamniveau). Op basis van de App-info had er meer ingezeten dan het behaalde 1-1 eindstand. Maar na 2 competitieronden nog steeds ongeslagen!

JO15 speelt pas aan het begin van de middag. Uit tegen GVAV15-5 (zeg maar C5). Een magere overwinning meldt Andries. 0-1 door een vrije trap van Milan. Jan Spijk heeft ook een 'magere' wedstrijd gezien. Zijn MO13-pupillen komen niet verder dan de brilstand (0-0).

JO11-1 verliest in een spannende wedstrijd in Zeerijp nipt met 4-3. Jammer hoor. JO11-2 blijft op koers voor het najaarskampioenschap door met 1-4 te winnen bij vv Winsum. Jorrit vindt 'de basket' 2x en Sil en Riemer scoren ook. Over 2 weken de beslissende wedstrijd in Stedum tegen koploper Middelstum. Alleen winst telt dan. Spannend, mag je niet missen natuurlijk!

JO9-1 speelde een prima wedstrijd tegen de koploper oet Meij. Tot kort voor tijd was het slechts 4-1, maar in de slotfase liep de teller van de Heracliden nog op naar 8. Jammer, maar erg goed gespeeld hoor. JO9-2 heeft de smaak te pakken, na de winst van de vorige week, werd ook deze week gewonnen. In Spijk werd met 0-2 gewonnen bij Poolster.

Tenslotte het nog even aandacht voor de kleinste 'meisjes'. Na het gelijke spel van vorig werd nu nipt (maar onnodig volgens de ambitieuze Corena) verloren met 2-1 bij NEC.

Met de winst van SV TEO 1 (2-4 in Scheemda) en vv Stedum (1-2 bij Noordpool) eindigde een mooie maar koude SJO STEO-voetbaldag prima. Volgende week zijn de meeste SJO STEO-teams (m.u.v. MO17) vrij. Daarna nog 2 speelronden en het is echt Winterstop.

 

 • Hits: 2015

Wedstrijdsecretariaat SJO STEO

Relatienr. PWDV92R
Jan Spijk (06-41413875)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sportpark
svTEO:

B. Kuiperweg 11, 9792 PJ
Ten post
Tel: 050 3022623


Sportpark
vv Stedum:

Bedumerweg 6, 9921 PL
Stedum
Tel: 0596 551670

Sportpark Stedum


 • Bezoekers:
 • Vandaag 0
 • |
 • Gisteren 62
 • |
 • Deze week 330
 • |
 • Deze maand 229
 • |
 • Totaal 300268