Skip to main content

Nipt verlies MO13 tegen kampioen SIOS MO13

Op zaterdag 3 december 2016 stond de laatste competitieronde van STEO M013 op het programma. Thuis tegen - de al bijna kampioen - SIOS. Alleen een 6-0 overwinning zou nog voldoende zijn voor het najaarskampioenschap voor STEO. Omdat uit al met 2-0 was verloren, was vooraf de hoop gering op dit resultaat.

Zonder Eva en Lara die MO11 versterkten (en een prima resultaat tegen kampioen SV Bedum bereikten 3-3) werd om 9 uur o.l.v. pappa, voorzitter, scheidsrechter en alleskunnenende vrijwilliger Pieter Berend afgetrapt op het deels nog witte veld van de v.v. Stedum.

Al snel bleek al wel dat de meiden van SIOS (ook letterlijk) een maatje te groot waren. Zonder onze 'grootste' meid Anouk (blessure aan de knie opgelopen in de warming-up) kwamen we al snel op een 0-1 achterstand. Groot feest bij de massaal meegereisde supporters van het zeer sportieve SIOS. Uit een corner werd het voor rust ook nog 0-2. In het 2e deel van de 1e helft werden de STEO-meiden langzamerhand sterker, maar op 1 kleine kansje van Danielle na (voorzet van Hester) werd STEO MO13 niet echt gevaarlijk.

Na de rust ging het voetballend wel iets beter, maar scoorde SIOS nog 1 x en hiermee kwam de eindstand op 0-3. Wel waren er twee hele grote kansen op 2 doelpunten voor STEO, maar zowel Meliena als Danielle T. schoten alleen voor de keeper in kansrijke positie naast. Zo eindigde de wedstrijd in 0-3 en mocht SIOS MO13 op het hoofdveld van de v.v. Stedum haar kampioenschapsfeestje vieren. Dit nadat ze natuurlijk gefeliciteerd waren door de meiden van STEO.

Zo eindigden de meiden van STEO MO13 in de najaarscompetitie op de 3e plaats met 15 punten uit 8 wedstrijden. Met 5 gewonnen wedstrijden en 3 nederlagen was de najaarscompetitie zeker succesvol te noemen (alhoewel er wellicht net iets meer ingezeten had). Maar voor een team dat voor het eerst op groot veld speelt hebben de meiden een compliment verdiend. Het voetbal gaat steeds beter (en soms even weer slechter), de beleving is prima (net als de trainingsopkomst) en we gaan vol vertrouwen richting de voorjaarsreeks. Eerst natuurlijk nog de Wintercup, waarin we met 2 teams zullen deelnemen om de sportieve eer.

Mede met dank aan het schrijftalent van de meiden (met een 'strenge' coach die het schrijven van een verslag verplicht heeft gesteld) heeft u wekelijks de verrichtingen van dit enthousiaste en leuke meidenteam kunnen volgen. Natuurlijk hopen we u/jou in de voorjaarsreeks (met thuiswedstrijden in Ten Post) ook weer langs de lijn te zien.