Skip to main content

MO13 cupfighter SJO STEO

De MO13 (MeidenD) is aan een goede serie wedstrijden bezig. Na de overwinning op SV Bedum (3-0) en DVC (1-7) stond vandaag de bekerwedstrijd tegen GVAV Rapiditas op het programma. Door winst in de poulefase op HFC vandaag de 1e bekerronde tegen de blauw-witten uit Groningen. Zonder Erin (afwezig) vertrokken we met 13 meiden naar Groningen (Kardinge). Omdat Iris toch niet topfit was begon Meliena op doel. Net als tegen SV Bedum deed ze dit weer erg goed. Het was al wel vrij snel duidelijk dat de 2e bekerronde haalbaar was. Met goals van Danielle en Hester gingen we 1-5 rusten. GVAV was fysiek 'iets' minder sterk, maar liet bij vlagen zeer goed (met name aanvallend) voetbal zien. Door een 'per ongelukkige' handsbal van Danielle Zwolsman in het zestien metergebied had GVAV ook nog een goede kans op een 2e doelpunt, maar de penalty werd (waarschijnlijk kijken de GVAV-meiden teveel naar PSV) gemist (hoog over).

Na de rust ging het beduidend moeizamer aan de kant van de STEO-meiden. Er moet nog flink getraind worden op 'voetballen' met je hoofd, de meest logische medespeler aanspelen, combineren in plaats van passeren, het veld groot houden en ........... De 2e helft werd dan ook verloren met 2-1, waardoor de eindstand 3-6 was.

Met deze overigens terechte overwinning hebben de meiden zich geplaatst voor de laatste 16 ploegen die uitkomen in de beker in de leeftijdscategorie onder 13 jaar (van het district Noord = provincies Groningen, Friesland, Drenthe en deel Flevoland). Een mooie prestatie van de meiden die dit jaar voor het eerst op groot veld spelen. Op naar de volgende ronde en flink trainen op het nog beter worden natuurlijk.