Skip to main content

STEO MO13 verliest van Niekerk

Vandaag was de 1e competitiewedstrijd voor STEO M013 (MD-dus). Uit naar Niekerk (nabij Grootegast). Een zware dobber op voorhand want ook dit team had in de beker 2x (dik = 10-0 en 6-1) gewonnen. Omdat er om 9 uur gespeeld werd was het vroeg opstaan voor de meiden (en begeleiding/ouders). Mooi conform planning waren we om ca. half 9 in Niekerk. Een mooi complex overigens. Na het inlopen (standaard geleid door Jasmijn op de zaterdagen) en het inschieten op de weer fitte Iris werd om 9 uur afgetrapt.

Al snel werd het duidelijk waarom Niekerk zo makkelijk scoorde. In de spits hadden ze een zeer grote, snelle en sterke speelster (nr. 3 = Myrthe). Ze was niet of nauwelijks af te stoppen en scoorde in de 1e helft dan ook 3x. Omdat Niekerk nog 1 keer scoorde gingen we rusten met een 4-0 achterstand. Helaas raakte Jasmijn (onze aanvoerder en rots in de branding in de verdediging) in de 1e helft ook nog geblesseerd. Gelukkig hebben we een brede selectie en Anouk verving Jasmijn erg goed.

In de 2e helft was de gevaarlijke spits wissel waardoor een evenwichtige en mooie 2e helft volgde. Het voetbal van de STEO-meiden was zeker heel aardig. Met een aantal mooie combinaties ontstonden er zelf een paar kansjes en met een beetje geluk was een doelpunt mogelijk geweest. Omdat Niekerk nog 1 x scoorde was de eindstand 5-0. Een compliment aan alle meiden!

Met de goede 2e helft in het achterhoofd gaan we volgende week strijden voor een overwinning. We spelen dan om 9 uur in Stedum tegen NEC. Aanmoedigen mag!