Skip to main content

SJO STEO C1 KAMPIOEN!!!

In Appingedam is het de C-ers gelukt om door een 0 – 5 overwinning op SJO DVC C4 het kampioenschap te behalen. Door deze winst zijn ze niet meer te achterhalen door Warffum C1, dat op de tweede plaats staat.

Vooraf zijn de gevoelens over een mogelijk kampioenschap gemengd; thuis werd dit team met 9 – 0 verslagen, maar later in de competitie wonnen ze van Warffum met 4 – 3. En aan die tegenstander had STEO in beide wedstrijden zijn handen vol; thuis werd een nipte 2 – 1 overwinning behaald, en uit een benauwde 2 - 2. De eerste helft begint dan ook nerveus aan de kant van STEO, hoewel met de wind in de rug wel een duidelijk overwicht ontstaat. Het eerste kwartier strandt echter elke aanval in het zicht van de haven, en de kansen die zich voordoen worden om zeep geholpen: over, naast of de keeper brengt redding. Na zo’n 15 minuten spelen bedient Sybren rechtsbuiten Jurgen op maat, en met de buitenkant rechts weet hij de keeper van DVC te verschalken: 0 – 1. Er doen zich nog een paar grote kansen voor, Ian kan alleen op de keeper afgaan maar besluit oog in oog met hem om de bal  met de buitenkant rechts, de keeper links te willen passeren, deze poging gaat dus naast. Later bij een corner krijgt Jop 2x een kans: eerst probeert hij het met zijn hoofd, maar die poging is te zacht. Daarna komt de bal voor zijn voeten maar schiet hij tegen de lat. In de rebound schiet Sybren de bal over het doel. De rust wordt dus bereikt met een magere 0 – 1 voorsprong.

In de 2ehelft heeft DVC de wind in de rug en, alhoewel ze in eerste helft geen enkele kans hebben gercreëerd, kan de druk daardoor wel eens gaan toenemen op het doel van Jeroen. Het spel gaat wat op en neer, zonder dat er uitgesproken scoringsmogelijkheden ontstaan. De verdediging met Lars en Bram centraal, en Erik op links en Daniël op rechts geeft weinig weg. Het is wederom Jurgen, die op aangeven van Ian deze keer, het net weet te vinden: 0 – 2. Het in grote getale meegereisde publiek (ouders, broers, zussen, opa's en ....)  juicht en danst, en de spanning lijkt van iedereen af te vallen. De spelers beginnen weer hun vertrouwde spelletje te laten zien: Wouter, Martijn, Robin en Marijn beheersen het middenveld, en vechten voor elke meter en elke bal. Sybren zorgt even later, op de zijn bekende zwoegende en sleurende wijze, voor de 0 – 3. Het spel van de mannen van Jan Spijk, Diederik Dijk, Marco van Dijk en Jan Krottje is af en toe zeer verzorgd, en er ontstaan leuke combinaties. De vierde goal ontstaat door goed druk te zetten op de verdediging van de tegenstander, en de voorzet van Sybren wordt door een DVC-speler in eigen doel gewerkt. Het slotakkoord van deze kampioenswedstrijd is ook voor Sybren, een afvallende bal vanuit een aanval (of was het een corner?) komt voor zijn voeten. Hij ziet dat de keeper ver uit zijn goal staat, en schuift de bal beheerst langs hem, eindstand 0 – 5. EN DUS KAMPIOEN!!!!

Zaterdag 21 mei spelen deze matadoren hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, om 9:00 uur in Ten Post. Daarna zullen de kampioenen op passende wijze worden gehuldigd. Komt allen kijken naar dit fantastische team, dat slechts 2x gelijkspeelde na de winterstop, en alle overige wedstrijden in winst wist om te zetten. De tegenstander is GEO/Omlandia C3, dus ook nog eens een derby!