Skip to main content

SJO STEO los in voorjaarsreeks

Vandaag stonden uiteindelijk 8 SJO STEO-teams in Stad, Ommeland en Drenthe (Norg) op het veld. Door vakantiegangers en ziekte kon E2 helaas niet spelen, de wedstrijd van MeidenE werd gisteravond al afgelast omdat het veld in Kantens onbespeelbaar was en de A-junioren hadden tenslotte een vrij weekend.

Met de vele regen van de afgelopen week was het de verwachting dat er vast en zeker nog meer wedstrijden niet door zouden gaan, maar dat viel (zeker ook dankzij het mooie en droge weer van vannacht en vandaag) mee. Heike Smit liet om 07.45 uur al weten dat er in Stedum gespeeld kon worden. En als er in Stedum gespeeld kan worden dan is dit in Ten Post veelal ook het geval. Goed nieuws dus vroeg in de ochtend. Even leek de steeds dichterwordende mist nog roet in het eten te gooien, maar omdat vanaf de middenstip van de halve velden de doelen in Stedum goed zichtbaar waren konden de scheidsrechterscoordinator Jan Spijk aangestelde mannen in het zwart Jacco en Yannick om 9 uur fluiten voor de start van STEO MD - Gorecht MD2 en STEO F2 - SIOS F1.

De meiden kwamen al snel aan de leiding (door de mist was het voor uw reporter niet te zien wie scoorde overigens) en het behalen van de punten leek niet onmogelijk. Door prima spel van Gorecht MD2 en slordig spel van de MeidenD (zeker als het ging om het benutten van de kansen) stond na 60 minuten een teleurstellend 2-9 op het digitale wedstrijdformulier. Volgende week nieuwe kansen meiden, dan uit naar Zuidhorn.

F2 nam het op tegen SIOS F1, de fysiek net iets sterkere jongens uit Sauwerd (en omgeving schat ik in) leken in de 1e helft, ondanks goed keeperswerk van Devin, een maatje te groot. Ruststand 0-3. Zonder de zieke goalgetter Jorn, keeper Arjen en de in Duitsland logerende Noah lieten de 'mannen' en Marloes zien dat ze over voldoende karakter beschikken. De 2e helft werd dan ook met 2-1 gewonnen (eindstand dus 2-4). Riemer, 's middags pupil van de week bij het eerste van de v.v. Stedum, scoorde met een mooi schot in de lange hoek en de voetballende Devin wist ook nog te scoren.

Aansluitend hadden de B-junioren de eer om in het stadion van de v.v. Stedum te mogen spelen. Tegenstander was Poolster B2. In de najaarsreeks was reeds ruim en kansloos van deze tegenstander verloren, dus van onderschatting was geen sprake. Jan Davids, die de skiënde leider Ron verving, kon dankzij deelname van Pieter en Vincent met precies 11 man beginnen (ook Sil en Lars stonden op de latten).  In een goede 1e helft kwam de SJO STEO na de 0-1 vlot terug door een echte spitsengoals van de onherkenbaar geblondeerde Jaimy. Helaas raakte Tim Ypey aan het eind van de 1e helft geblesseerd, hierdoor moest C-er Robin (met een wedstrijd in de benen) de gehele 2e helft voetballen. Hij deed dit overigens zeer verdienstelijk. Alhoewel STEO B in de 2e helft ook de bovenliggende partij was maakte Poolster 1-2.  Met een mooie lob over keeper Florian werd de overwinning veilig gesteld. Alhoewel het voetbal zeker niet slecht was, en er bij vlagen prima gecombineerd werd was, was vooral de aansluiting tussen het middenveld en de aanval niet goed genoeg om echt gevaarlijk te worden. Even leek keeper Florian kort voor het eind nog de gelijkmaker te maken, maar de prima fluitende Rik Postma constateerde een overtreding.  Helaas werd er dus nipt met 1-2 verloren. Maar gezien niveau van het spel geen reden tot zorg voor dit team.

In Ten Post hadden de C-junioren een harde dobber verwacht tegen Heracliden C2. In de najaarsreeks was hier immers nog gelijk tegen gespeeld. Maar via Marco, die zoon Robin afleverde bij de B-junioren, kwam de mededeling dat er met 12-0 gewonnen was. Er werd even getwijfeld maar de feiten bleken te kloppen. Natuurlijk was Sybren weer de topscoorder met 7 goals, Jurgen maakte er 1 en Ian wist ook nog 4x te scoren. Met verder prima spel van de overige C-ers kan er wellicht meegedaan worden om de prijzen. We zullen het zien.

In Ten Post speelde E1 een prima wedstrijd tegen Noordpool E3. Er werd met prima gevoetbald en gezien het aantal kansen had de uitslag nog wel hoger kunnen uitvallen. F1 speelde de derby uit tegen Omlandia F3. Met een prima teamprestatie en doelpunten van Noud (2x), Jesse (2x) en Wesley werd er met 2-5 gewonnen. Een mooi resultaat tegen de Ten Boersters!

D1 is door de goede prestaties in de najaarsreeks relatief hoog ingedeeld. Dit is natuurlijk goed voor de voetbalontwikkeling van een van de meest talentvolle teams van de SJO STEO. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen GRC Groningen D3 op het programma. Op het kunstgras op Corpus den Hoorn werd in een spannende en goede wedstrijd 1-1 gespeeld. Pelle scoorde namens D1.

De MeidenC speelden pas in de middag uit tegen koploper Gomos MC. Ondanks niet onaardig voetbal en goede inzet konden de meiden het niet bolwerken tegen de koploper. Er werd met 8-0 verloren.

Zo eindigde de eerste voetbaldag in het 'voorjaar' met 10 punten uit 8 wedstrijden. We zijn weer los!