Skip to main content

Vele afgelastingen op zaterdag 28 november en een mooie derby tussen STEO-senioren

Met de vele regen van de afgelopen week (en nacht) en de eerste afgelasting op de vrijdagavond (D1 uit naar Roodeschool) waren de verwachtingen over het doorgaan van veel wedstrijden op zaterdag de 28 november laag. En met het bericht van Stemer consul Heike om 06.53 uur dat er in de ochtend in Stedum zeker niet gevoetbald kon waren de eerste vier wedstrijden (van de 11) al van de baan. Omdat het ook in Marum te nat was, de MeidenE en MeidenD vrij waren, er geen bericht van afgelasting uit Ten Post kwam en het kunstgras in Delfzijl voldoende was opgedroogd gingen er uiteindelijk 'slechts' 4 jeugdwedstrijden door.

De A-junioren gingen opnieuw de boot in, dit keer was Froombosch met 1-8 te sterk. De aansluitend in Ten Post spelende B-junioren hadden een zware dobber aan koploper Corenos B1. Maar na een 0-1 achterstand zette Jaimy na rust de gelijkmaker op het scorebord. Omdat de inzet van het team vandaag prima was (wellicht is een vroege wedstrijd toch niet ideaal voor deze 'ideale' schoonzonen) werd zo op fraaie wijze een punt behaald. Goed bezig!

Om half 11 speelde E1 ook een mooie en spannende wedstrijd in Ten Post. DVC E5 werd met slechts 1 punt teruggestuurd naar Appingedam. Na een 1-3 ruststand leken de Damster met de volle buit aan de haal te gaan, maar door een prima 2e helft van iedereen (met doelpunten van Youri 2, Jop en Daniel) werd het uiteindelijk 4-4. De enige overwinning van vandaag kwam op naam van F1. Op karakter en met goed voetbal werd met 1-5 gewonnen van NEC E7. Met de stijgende lijn in het spel komt voor dit team de naderende winterstop wellicht net te vroeg. Volgende de laatste kans om deze toppers voor de winterstop (in Ten Post) te bewonderen.

Omdat de herkeurende Stemer consul om 10 uur constateerde dat het veld in Stedum al redelijk 'afgedroogd' was, kon de wedstrijd van de STEO-senioren, dat wil zeggen Stedum 1 - SV TEO 1, gelukkig doorgaan. Omdat in de regio (o.a. Loppersum en Middelstum) ook niet gespeeld werd, was het gezellig druk op het sportpark in Stedum (zelf voormalig 'topspelers' TvD en SD hadden de tijd genomen om het voetbal in de kelder van de 5e klasse te aanschouwen).

Nadat eerst het nieuwe geel/zwarte tenue (KIA Garage Weesepoel) en sweaters (Transportbedrijf Wim van Zanten) werden gepresenteerd kon om14.30 afgetrapt worden voor de wedstrijd. Na een vroege voorsprong van TEO herpakte Stedum zich en kwam het voor rust nog op 2-1 en na rust zelfs op 3-1 door een mooi doelpunt van STEO-leider (D1) en 37e jarige voetbalveteraan Andries de Vries. Omdat oud TEO- en STEO-er Sietse van de Laan kort voor tijd nog 1x gepasseerd werd, werd het nog even spannend in het schemerige Stedum. Maar met de maan door de bomen was de resterende tijd was te kort voor de SV TEO om (net als 2 jaar geleden) de eindstand op 3-3 op het scorebord te zetten. Winst voor Stedum 1 dus (3-2). Verder mag natuurlijk niet onvermeld blijven dat ook STEO-ers Jordi en Leon (beide A-junioren) voor respectievelijk SV TEO en Stedum speelminuten maakten.

Met een gezellige nazit in de bestuurskamer werd de sportieve derby (slechts 2 x geel) nog even nabesproken. In aanwezigheid van de voorzitters Pieter Berend Slager en Peter Bult bleef het enigszins 'onduidelijk' of de uitslag terecht was. Ook in de kantine was het, onder genot van een biertje en fris van het talentvolle bartrio Anouk, Irina en baardman Jeroen, nog lang gezellig.