Skip to main content

SJO STEO behaalt 16 punten uit 9 wedstrijden op zaterdag 17 oktober 2015

Als er op een zaterdag uit in 9 officiële wedstrijden 5 x wordt gewonnen, 1 x gelijk wordt gespeeld en 'slechts' 3 x verloren wordt kun je natuurlijk over een redelijk goed resultaat spreken als kleine jeugdvoetbalvereniging.

In de najaarsreeks (sept. t/m dec.) hoop je dat de indeling een beetje redelijk is, zodat hele grote overwinningen en nederlagen uitblijven. Met uitzondering van de A-junioren zullen alle teams na de winterperiode immers, op basis van de prestaties in de najaarsreeks, opnieuw ingedeeld worden en kan er officieel om het KAMPIOENSCHAP gespeeld gaan worden.

Omdat de A-junioren niet speelden en de MC een oefenwedstrijd speelden kwamen er 9 teams uit in de najaarsreeks van de competitie. Onderstaand lees je, op basis van informatie van de jeugdleiders en overige betrokkenen, een kort verslag van de prestaties.

De B-junioren wonnen in Ten Post met 3-2 van SJO Winsum B3. Na een 1-2 achterstand bij de rust werd de overwinning in de 2e helft veilig gesteld. Jaimy zorgde voor de volledige productie van de B-junioren. Door deze overwinning blijven de B-junioren mooi in het spoor van koploper Holwierde/Godlinze. De C-junioren speelden in Stedum tegen VVS C2 (uit Oostwold - Oost Groningen), bij de rust leek een overwinning op de nr. 2 haalbaar (3-1), maar in de 2e helft lukte het niet om de voorsprong vast te houden. Met dank aan een fantastische redding van Bodde (in 1 tegen 1 situatie) en Wouter die de rebound van de lijn haalde bleef de stand steken op 3-3. Natuurlijk mag niet onvermeld blijven dat Marlien en Marissa (bij afwezigheid van Daniel en Jurgen) verdienstelijk meededen als MC-ers. De D-junioren, voor het eerst op groot veld, zijn wellicht 'iets' te gemakkelijk ingedeeld. De toppers van Andries, Jack en Hendrik hadden geen enkele moeite met Noordpool D3 en haalden opnieuw de dubbele cijfers (0-13). Met wat meer slimheid voor de goal waren meer doelpunten zeker mogelijk geweest. Bij de E-junioren wisten de E1-ers niet te winnen van middenmoter SIOS E1. Er werd met 5-1 verloren bij Succes Is Ons Streven. E2, momenteel een goede nr. 2 in de rangschikking, was voetballend een maatje te groot voor Bedum E5, omdat de score (en het goede spel) in de 2e helft enigszins stokte werd het 7-0. F1 verloor in Ten Post van Froombosch F1 (1-6). F2 speelde tegen het net onder hen staande Holwierde/Godlinze F1. Op het tweede deel van het hoofdveld van de v.v. Stedum werd in een prima wedstrijd met 7-1 gewonnen. De weg omhoog is weer ingeslagen!

Het meidenvoetbal van de SJO STEO had een primeur, want alle meidenteams speelden in de ochtend in Ten Post. MeidenE en MeidenD trapten om (ca.) 9 uur af. Beide kwamen ze een bekende tegenstander tegen  uit de najaarsreeks. MeidenD won opnieuw van Bareveld MD1 (6-1), MeidenE trof koploper NEC ME1. Net als in de uitwedstrijd had er wellicht meer ingezeten, maar er werd uiteindelijk verloren. Na 50 minuten stond 5-9 op het scorebord. Wieke was op schot en scoorde, net als Lara, 2 x. Hester zorgde voor de 5e treffer. Als laatste waren de MC aan de beurt. Een oefenwedstrijd (niet voetballen hoort immers niet op een vrije zaterdag volgens de immer fanatieke leiders Ypey, Merema en Roorda) tegen het sterke Bedum MC1. Er werd na een prima 1e helft door een laat doelpunt in de 2e helft nipt met 0-1 verloren. In bijzonder voor Melissa (die recentelijk de overstap maakte van het meidenvoetbal van SV Bedum naar SJO STEO) natuurlijk jammer, maar het vertoonde spel biedt zeker perspectief voor het meidenvoetbal bij de SJO STEO.

Zo eindigde een 'druiligere'  voetbaldag voor de SJO STEO met 16 punten uit 9 wedstrijden. Volgende week een rustige zaterdag, want dan komen enkel de teams die moeten inhalen (o.a. MC tegen de Fivel MC) en de ploegen die door zijn in de beker (o.a. B-ers, F2, C1 en D1) het veld op. Voor het volledig programma (dat dankzij Jan Spijk as maandag weer op de site staat) op 24 oktober a.s. verwijzen we naar het kopje Programma en Uitslagen op www.sjosteo.com.