Skip to main content

18 punten uit 11 wedstrijden voor SJO STEO op zaterdag 12 september

Gezien het aantal behaalde punten lijkt er een duidelijk stijgende lijn te zitten in de prestaties van de SJO STEO-teams. In 11 wedstrijden (alle teams speelden) werd 6 keer gewonnen en 5 keer gewonnnen. (1,63 punt gemiddeld per wedstrijd).

In Stedum waren de vrijwilligers weer vroeg aanwezig om de wedstrijden van D1 en MC in goede banen te leiden. D1 trapte af om 9 uur tegen LEO D1. Al snel bleek LEO zeker een gelijkwaardige tegenstander te zijn, vooral de aanvoerder en spits (nr. 9) liet zien over een goede actie en loopvermogen te beschikken. Toch kwam D1 op voorsprong door een schitterend afstandsschot van Deen. Van rechts buiten het strafschopgebied scoorde hij met een mooie hoge bal in de goal. Al snel kwam LEO, natuurlijk de eerder genoemde speler, op 1-1. Dit was ook de ruststand. In de rust ging leider en coach Andries 'flink' tekeer, want van het tikkie takkie voetbal was in de 1e helft te weinig te zien geweest. In de 2e helft kwam LEO via een goed uitgespeelde aanval ook nog op 1-2. De 1e verliespartij leek aanstaande, maar door 2 goals van Milan (de eerste via mooi voorzet van Pelle en de 2e een mooi afstandsschot of was dit een voorzet?) werd, in een 2e helft met veel meer druk op de verdediging van LEO, alsnog de overwinning veiliggesteld. Voor de volledigheid mag het debuut van Tim Kooistra natuurlijk niet onvermeld blijven. Met Tomas en Tim hebben Andries en Jack de beschikking over twee echte linkspoten op de linkerflank.

Aansluitend speelden de MeidenC. Vorig week werden de meiden nog in de pan gehakt door HFC '15 en van enige nervositeit was dan ook sprake. Het goed gemutste leidersduo Henry en Bert hadden van te voren natuurlijk weer alle vertrouwen op een goede afloop. En ze kregen gelijk. Bij rust stonden de meiden al met 8-0 voor (o.a. goals van Marlien, Felicia, Jossian - die weer terug was van de Noordpool - en Marissa). In de 2e helft scoorden de meiden nog 8 keer en hierdoor kwam de eindstand van 6-0 op het score bord (het bord gaat helaas niet verder dan 9 cijfers, dus de daadwerkelijke uitslag van 16-0 werd ingekort tot 6-0). Mooi feit was dat ook Nina Ypey het scoorde en gezien het feit dat Eenrum niet tot een doelpunt kwam kunt u begrijpen dat ze deze keer in het goede doel scoorde. Maar zoals eerder geschreven, dit was al voorspeld. Alhoewel het spel goed genoeg was, is enige training op rust aan de bal, elkaar 'rustig' aanspelen en het overzicht houden wellicht aan te raden. Dat Eenrum niet scoorde was overigens ook een verdienste van de solide verdediging (o.a. Else Mariet, Aniek, Lisanne, Nina) en prima keepende en goed uitkomende Michelle. Goed gedaan meiden!

In Ten Post werden door de thuisspelende ploegen geen punten gehaald. De A-junioren waren niet opgewassen tegen SJO Winsum A3 (0-3), de B-junioren waren een maatje te klein voor de leeftijdsgenoten uit Loppersum (1-4 - met doelpunt Lars) en de E1 was kansloos tegen Holwierde/Godlinze E1 (3-15). Naast deze teams verloor F1 ook (met 11-3) en de MeidenE met 9-3. De MeidenE herstelden zich overigens prima van de 2 grote nederlagen tegen Gorecht. In de rust was er, met een achterstand van 4-2 en door de vele kansen, nog hoop op 1 puntje of meer, maar in de 2e helft liep NEC ME1 uit naar 9-3. Lara en Hester (2) scoorden de doelpunten. Volgende week spelen de meiden in Ten Post en omdat de overwinning steeds dichterbij komt raden we je aan om de meiden volgende week te komen bewonderen.

De MeidenD mochten op bezoek naar Bareveld (ligt nabij Wildervank). Zonder de geblesseerde Jasmijn en Iris ging coach Sandra met een smalle selectie op pad. Na het nipte verlies in de 2e bekerwedstrijd van de vorige week was het vertrouwen behoorlijk toegenomen en dat betaalde zich in deze wedstrijd ook uit. Er werd met maar liefst 1-9 gewonnen. Met dank aan assistent-coach Jasmijn kan uw verslaggever de volgende details van de overwinning bekendmaken. Om 10.25 uur staat het 0-2 voor STEO. Geweldig eerste doelpunt van Danielle. Het 2e doelpunt was een eigen doelpunt. Sylvia (keepster) verveelde zich behoorlijk, maar dat was natuurlijk niet erg voor de MeidenD. Om 10.29 uur is het al 0-3. Vlak voor rust mist Anouk nog een kans op 0-4. Direct na rust scoort Danielle 0-4 en 0-5. Als Jasmine de bal verliest scoort Bareveld het enige doelpunt 1-5. Vervolgens nog doelpunten van Danielle, (2x), Jasmine en Marliena. Zo wint MD meer dan terecht met 1-9. Jasmijn natuurlijk bedankt voor je bijdrage.

E2 wint uit bij Noordpool. Het kunstgras was even wennen (de bal rolt wel heeeeeeeeel snel), maar met goed voetbal word eenvoudig met 0-6 gewonnen. Ook de C-junioren blijven in de winning mood. Zonder de geblesseerde Jurgen (beterschap met de knie) wordt bij Nieuwolde/Wagenborgen Combinatie (NWC) met 0-4 gewonnen. Sybren (hij blijft scoren sinds zijn debuut voor de SJO STEO) en Ian verdelen de doelpunten door beide 2 x te scoren. Mede dankzij goed keeperswerk van Bodde blijft de 0 ook op het scorebord. Vooral de 2e goal van Ian was fraai. Hij scoorde op aangeven van Sybren (lob over de laatste man) met een lob over de keeper.

Tenslotte natuurlijk nog aandacht voor de ongeslagen mannen van Harco Welling, er werd in Ten Boer door F1 met 3-5 gewonnen van Omlandia F3. Een prima resultaat van alle spelers natuurlijk. De doelpunten kwamen van Riemer, Jorn en Floris Bijen (3x).

Volgende week hopen we natuurlijk dat de stijgende lijn (in aantal behaalde punten) voortgezet gaat worden. U wordt natuurlijk van harte uitgenodigd om uw favoriete SJO STEO-team te komen aanmoedigen. Voor het actuele programma kijkt u natuurlijk op www.sjosteo.com (kopje Programma en Uitslagen). Dit programma staat er overigens pas op de maandagen op. De geplande wedstrijden  (tot en met 5 december 2015) kunt u daar overigens al wel lezen (totaalprogramma najaar 2015).