Skip to main content

Beste voetbalmeidendag uit gescheidenis SJO STEO

Met een 0-9 overwinning van MC (op KRC), een 0-6 overwinning van ME (op de voor het eerst voetballende meidenE uit Uithuizen) en een gelijkspel van de MeidenD (3-3 tegen Glimmen/Yde MD) was 7 maart de voetbaldag met de beste resultaat van het meidenvoetbal van de SJO STEO.

De MeidenC mochten al vroeg naar Kantens om het (weer) op te nemen tegen KRC. In de najaarsreeks bleek KRC MC in Kantens met 9-6 te sterk en met de prima bekerwedstrijd tegen Omlandia MC (afgelopen donderdagavond) nog in de benen, leek het team van de immer sympathieke en positief ingestelde leider Henry Roorda (vooraf "deze gaan we zeker winnen") voor een moeilijke opgave te staan. Maar de goede lijn (met veel inzet) van afgelopen donderdag werd in Kantens doorgezet. Een 0-4 ruststand werd door 5 doelpunten in de 2e helft een 0-9 overwinning. Doelpuntenmakers: Marissa, Felicia en Marlien. Ook het vasthouden van de 0 was een prima teamprestatie.

Dat er tussen 12 en 13.10 uur mooie dingen gebeurde bleek wel door het exploideren van het groepsapp van de MeidenE. In het kort een samenvatting van de app:

12.29 0-0 gaat er goed, 12.31 0 - 1 voor, 12.36 0 - 2, 12.40 3 - 0 Carlijn!!!!!!!!!!!, 12.45 Tweede helft voor de wind mee. Gaat mooi, joehoe! mis ik dat weer/goed zo!, 13.00 4 jasmine, 13.05 5 Lara, Wauw dat gaat lekker, 13.16 6 weer Lara. 13.18 6-0 gewonnen, Yess!! Super, Kampioenen!!, ha ha Lukas, 13.31 Super blijde meiden in de kleedkamer, 13.56 De meiden willen graag uitgebreid in de de WhatsApp hebben wie er gescoord hebben dus bij deze: 2x Hester, 2 x Lara, 1 x Carlijn, 1x Jasmine.

Tenslotte speelden de MeidenD om 12.30 uur nog in Stedum. Tegenstander was Glimmen/Yde. Met de tegenwind stonden de meiden (niet geheel nodig/terecht) met 0-2 achter, maar met de wind in de rug gingen de meiden van Martin Ypey goed los en kwamen ze zelfs op een 3-2 voorsprong. Op het eind werd het nog net 3-3. Over de gehele wedstrijd gezien wel een terechte uitslag.

Zo eindigde 7 maart als een fantastische voetbaldag voor de meidenafdeling van de SJO STEO, 7 punten uit 3 wedstrijden en een hoop voetbalplezier.

De jongens waren stukken minder succesvol vandaag. De B-junioren speelden gelijk tegen Zuidhorn B3 (1-1). Alhoewel Zuidhorn zeker niet de onderliggende partij was, had er zeker meer ingezeten als Jordy en Pieter het vizier op scherp hadden gehad. Mede dankzij (weer) voortreffelijk keeperswerk van Vincent bleef het uiteindelijk 1-1. Een mooie start voor de B-junioren.

De C-junioren gingen naar de Damster Voetbalcombinatie en speelden ook gelijk (2-2). De D-pupillen (zowel D1 als D2) hadden het moeilijk en omdat beide teams drie goals tegenkregen en er minder scoorden (D1 1x door Pelle) verloor D1 met 1-3 van BNC (oet Finnerwol). Geen schande overigens, want dit team was in de najaarreeks ongeslagen (en meer dan 100 doelpunten voor). D2 scoorde niet in Warffum en verloor met 3-0.

Omdat de wedstrijd van E1 afgelast was, was het aan de E2 om de eer van de E-pupillen van STEO hoog te houden. Het moest echter uit naar het sterke De Fivel E1. Zonder Ivar en met aanvulling van Levi (F2) werd er na een 4-0 ruststand met 8-2 verloren (2 goals van Jarvid). Enigszins geflatteerd volgens de goed gemutste Klaas Willem Tillema (hoe zou dat nu kunnen <3).

Omdat de uitslag van F1 met het ter perse gaan van dit artikel nog niet bekend was eindigt dit verslag met het resultaat van F2. De bikkels van Owen, Harco en Leon mochten in de vroege en frisse ochtend in Stedum aantreden tegen SGV F2. Zonder Levi (mee met E2) en Riemer (ziek) werd het na een 1-2 achterstand in de rust en een leuke en sportieve 2e helft uiteindelijk 3-3. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag.