Voetbal doe je met je hoofd en je hart!

Voetballen doe je natuurlijk in hoofdzaak met je voeten, maar wat je voeten moeten doen begint in je hoofd. Voetballen doe je dus met je hoofd, omdat je eerst moet denken en dan pas doen. Hoe meer je nadenkt, hoe groter de kans op succes. Maar alleen met je hoofd voetballen is zeker niet genoeg, je moet het ook met hart en ziel doen, passie dus. Er voor gaan, er in geloven en voor strijden!

In de 'commentaren,  van de jeugdleiders/trainers van vandaag komt voetballen met hoofd en hart terug. Soms ging dit erg goed en soms is er nog enige verbetering mogelijk.

Een korte impressie van zaterdag 31 oktober.

De A-junioren zitten 'even'in een moeilijke fase. Allerlei zaken die bij een team dat in de 'problemen' zit doen zich dan ook voor. De trainingsopkomst is suboptimaal, het geloof in goede resultaten neemt af, over en weer komen de verwijten en er komt een groepsgesprek. Of het laatste zal leiden tot betere resultaten is nog even de vraag, maar ondanks de 'crisis' stonden de heren en dame vandaag weer in het veld en wel in Appingedam bij de Damster VoetbalCombinatie. Een tegenstander die op voorhand enig perspectief bood voor wellicht de eerste punten. Helaas lukte dit niet, maar dat iedereen er stond, zijn/haar best deed en dat het binnen de grenzen van het redelijke positief en sportief bleef is een pluspunt op zich. In de 2e helft werden er nog een aantal kansen gecreerd, maar omdat DVC in de 1e helft al 4 x had gescoord en in de 2e helft nog 2 x het net vond eindigde de wedstrijd in 6-0. Als iedereen zich met hoofd en hart blijft inzetten kan het alleen maar beter gaan. Kop der veur dus! En opgeven is geen optie!

In Zeerijp speelden de B-junioren tegen De Fivel (een vereniging zonder A-junioren). Tot aan de rust ging het redelijk (2-1 achter), maar  omdat in de 2e helft het hoofd enigszins op hol sloeg, er meer energie richting de de man in het zwart werd gestoken dan in het eigen spel en afspraken 'vergeten' werden stond er na 80 minuten 4-1 op het scorebord. Een leerzame ochtend! Door gunstige uitslagen in andere wedstrijden doen de B-ers overigens nog steeds mee voor een goede klassering. Alles is nog mogelijk!

De C-junioren speelden gelijktijdig met de A-junioren in Appingedam. Met Michelle Hegge (keepster MC) als vervanger van de geblesseerde Bodde werd verloren met 4-2 van DVC C4. Er miste met name passie (voetballen met je ook met je hart!). Jurgen (weer fit) en Martijn scoorden. Wouter ook, maar dit was helaas in het verkeerde doel.

D1 was noodgedwongen vrij, Poolster D2 had onvoldoende manschappen en liet daarom verstek gaan.

E1 speelde een prima wedstrijd, met strijd en goed (nagedacht) voetbal werd Siddeburen E2 met 6-3 verslagen. Youri en Jop zorgden voor de goals. E2 stond voor de lastige opgave om het uit in Kantens op te nemen tegen de SJO KRC/ZEC E1 (de koploper). Het was een bloedstollend spannende wedstrijd (niet goed voor je hart), na een minder goede 1e helft (3-1 achter) kwamen de mannen van de immer optimistische leiders Owen en Klaas Willem op karakter (strijd!) terug tot 3-3. Helaas scoorden de gastheren nog 1 x en werd er daarom nipt met 4-3 verloren. Maar complimenten heren E2 voor geleverde inzet en vertoont voetbal.

F1 nam het op tegen SJO Winsum F7, de goede (voetbal)lijn van de afgelopen weken werd voortgezet en met goed samenspel (er werd prima nagedacht dus) werd met maar liefst 9-0 gewonnen. Thiesan (2x), Jesse, Floortje, Wesley en Noud wisten te scoren en de overige spelers zorgden voor de nul en het prima veldspel. F2 speelde een echte derby tegen Middelstum F2. In de beker werd al nipt van dit team gewonnen, dus het beloofde een mooie en spannende wedstrijd te worden. Door het spitsenduo van de v.v. Stedum (of SV STEO) in 2030, Devin en Jorn, kwamen er 4 goals in het boekje van de scheidsrechter. Omdat Riemer en Thom ook nog scoorden en Middelstum 1 x het net vond, werd het een mooie 1-6 overwinning. Niet onvermeld mag blijven dat Delano, na hands van Thom in de 'zestien', als een echte Tim Krul een penalty stopte en alle niet genoemde spelers in topvorm waren. Goed bezig!

Tenslotte natuurlijk het meidenvoetbal.

De MeidenC zijn zwaar ingedeeld. Vandaag kwam HFC '15 MC1 op bezoek. In een vriendschappelijke wedstrijd was al met 0-7 van dit team verloren (in Ten Post). Dus 'enige' ontzag was er vooraf wel. Als de 1e helft niet meetelde zou het 2-2 zijn geweest, maar omdat een wedstrijd uit 2 helften bestaat werd met 2-8 verloren. Marlien scoorde, verrassend, uit een vrije trap van ca. 20 meter. Als een volleerde Ronaldo krulde ze de bal om het muurtje heen in de bovenhoek. Leonie, de goalgetter van de laatste weken, kon natuurlijk niet achterblijven en ook zij scoorde wederom een doelpunt. Dat de meiden ook graag eigen doelpunten maken liet Catharina deze week zien, met een mooie kniebal liet ze Michelle kansloos.

De MeidenD gingen op bezoek bij de Heraclieden. Oet altijd lastig zoals wel vaker gehoord. En lastig werd het. Thuis werd er nog - ook in een spannende wedstrijd - met 4-3 gewonnen. Nadat de 'kruitdampen' waren opgetrokken en de meiden voor iedere meter hadden gestreden was het 3-3. Na een 0-1 en 2-3 voorsprong werd het alsnog 3-3. Doordat Anna ziek was en Iris in de slotfase geblesseerd raakte, werd het kostbare puntje door 6 meiden veilig gesteld. Complimenten meiden voor vertoond spel en fantastische inzet. Goalgetter Danielle maakte overigens alle goals. De MeidenE  gingen op bezoek in Sauwerd. Thuis was van SIOS ME gewonnen, dus er was enig optimisme op een goed resultaat. Na een 1-0 achterstand werd in een prima 2e helft één punt veilig gesteld. Met name door enige omzetting (begint ook ergens in het hoofd) werd dit bereikt. Lara had de eer om namens de MeidenE het doelpunt en de gelijkmaker te maken.

Zo eindigde zaterdag 31 oktober, met name met dank aan het prima spel van de pupillen, met 3 overwinningen, 2 gelijke spelen en 5 verliespartijen. Maar de les vandaag was misschien ook wel dat als je hoofd en hart gebruikt er mooie dingen mogelijk zijn. Hou deze gedachte vast al je deze week naar de training gaat en volgende week weer het veld in mag om je hobby te beoefenen.