Skip to main content

Alleen STEO D1 bekert door en MeidenC winnen van De Fivel MC

Vandaag kwamen 4 STEO-teams uit in de 2e ronde van de bekercompetitie. Hiernaast speelden de MeidenC de inhaalwedstrijd tegen De Fivel MC. De overige 6 teams hadden een vrije zaterdag.

Beker
Zowel F2 als D1 troffen een SV Bedum-team als tegenstander in de 2e ronde van de beker.

F2 kwam in Bedum al snel op een 2-0 achterstand, maar dankzij een vrije trap van Sil werd het 2-1. Alhoewel de F-ers steeds beter gingen spelen kwam Bedum voor rust nog op 3-1. Na een peptalk van interimleiders Angela en Leon in de pauze werd weer fanatiek aan de 2e helft begonnen. Toch kwam Bedum op 4-1. Maar via Sil (2x) en Riemer werd het toch nog gelijk. Omdat het een bekerwedstrijd was, moesten direct aansluitend penalty's (penalties mag ook :-) genomen worden. Nadat alle spelers van STEO en Bedum één keer een penalty hadden genomen was de stand gelijk, vervolgens was het, nadat ieder team nog 5 penalty's had genomen, weer gelijk. Vervolgens moest er om en om een penalty worden genomen. Nadat STEO miste scoorde SV Bedum wel waardoor het bekeravontuur in de 2e ronde eindigde. Een knappe prestatie van de jongste jeugd van de SJO STEO. Volgend jaar nieuwe kansen in de beker. Natuurlijk ook dank aan Angela (ook voor info voor het verslag) en Leon voor de begeleiding/coaching.

Het nog ongeslagen D1 stond om 9 uur op het sportpark in Stedum, o.l.v. scheids Jochem, in de startblokken om te mogen beginnen. Doordat Mathijs ziek was, Raymon afwezig en Pelle niet geheel topfit mocht Ron Schinkel, die deze week de Kuip nog onveilig maakte en nog wat voetbaltips van Bottighin en van Bronckhorst had ontvangen, ook meedoen. Al snel bleek al wel dat D4 van Bedum een betere tegenstander was dan de tot nu toe in de competitie getroffen tegenstanders. Na 30 minuten stonden de D-ers 'slechts' met 2-0 voor (doelpunten Milan en Stefan). Alhoewel Bedum in de 2e helft beter ging voetballen, scoorden de D-ers nog 4x en stond er na 63 minuten 6-0 op het scorebord. Niet overmeld mag blijven dat Tim Kooistra in de 2e helft zijn 1e doelpunt bij de D-ers maakte. Hij (zijn fans) was hier nadien (en terecht) erg trots op. Er zullen vast nog meer doelpunten volgen van deze linkspoot.

De C-ers speelden uit tegen DVC C3. Het feit dat zelfs Bram van mening was dat het wel hele grote jongens waren zegt genoeg. Alhoewel er niet onaardig werd gevoetbald, er een goede inzet was en Sybren en Ian nog scoorden werd er toch met 6-2 verloren. Ook voor dit team betekende dit het einde van het bekeravontuur. Ook de B-ers slaagden er niet in om het bekeravontuur voort te zetten. Er werd in Oostwold met 4-0 verloren, met name aanvallend was de ploeg onmachtig. Ook hier kan de focus op de competitie worden gericht.

Competitie
De MeidenC gingen op bezoek bij streekgenoot De Fivel. Bij de senioren van Stedum worden de wedstrijden, onder verwijzing van de wedstrijden tussen Barcalona en Real Madrid, ook wel El Clasico genoemd. De Meiden, deze week enkel o.l.v. Henri Roorda, kwamen als winnaar uit deze 'klassieker'. Er werd, na een 1-0 tussenstand, 1-3 ruststand uiteindelijk met 2-6 gewonnen. De doelpunten kwamen deze keer van Nina (2e dit seizoen!), Leonie (1e dit seizoen), Lisanne (1e dit seizoen) en Marissa (2x) en Ilse. Een mooie en terechte overwinning. Vanaf volgende week begint voor de MeidenC de 'echte' competitie met een thuiswedstrijd in Stedum (aanvang 10.30 uur) tegen het zeer sterke HFC '15. Ben je benieuwd welk strijdplan de heren leiders gaan bedenken om dit team (waar recentelijk in een oefenwedstrijd nog met 0-7 van verloren werd) te bestrijden dan zul je toch echt naar het sportpark in Stedum moeten komen om dit te zien. Natuurlijk word je aanwezig op prijs gesteld!

Tenslotte wensen we D1  veel succes verder in het bekertoernooi. Hopelijk rolt er weer een thuiswedstrijd tegen een mooie tegenstander uit de koker van de KNVB. Je wordt op de hoogte gehouden.